Hemligt Detta är en berättelse om det livsöde som blev min mormors, som har format min mor och som satt djupa spår i mig och mitt liv. Det är också en del av vår svenska historia, det som tystades ned och som stämplades som hemligt, fram till idag. Jag berättar från min mormors ögon till min mors öron och till mina icke förseglade läppar. 
 
 / Josephine Det är en historia om tre kvinnor i tre generationer. Den första kvinnan är min mormor, den andra kvinnan min mor och den tredje kvinnan är jag. 
 Året är 1944, en lettisk konstnärinna flyr sitt hemland med sina tvillingbarn, med hjälp av de svenska “vita bussarna” överlever de och hamnar i Sverige. I det nya landet präglas deras tillvaro av dålig ekonomi, utanförskap och ett ständigt sökande efter någonstans att bo. Det handlar om en passionerad kvinnas kamp för att ägna sig åt sitt skapande, kärleken till sina barn och mötet med den stora kärleken, en svensk man och högt uppsatt känd medborgare.
 När den ekonomiska situationen blir alltför svår och svenska myndigheterna hotar att omhänderta barnen driver kvinnans desperation henne att kontakta ryska ambassaden för att åka hem. Men istället erbjuds hon att anlitas som spion för ryska underrättelsetjänsten KGB. Här börjar ett farligt spel med KGB, svenska hemliga polisen och en kvinna redo att gå hur långt som helst för att få behålla sina barn. Tömmarna dras åt ytterligare när Kvinnan upptäcker att hon är gravid och de sociala myndigheterna meddelar att hon får endast stanna i landet om hon kan uppge den svenska faderns namn…..
 Genre: Thriller-Drama Manus: Josephine Bauer Regi: Elefteria Gerofoka Dramaturg: Lena Fridell Skådespelare: Josephine Bauer Premiär 11 April 2014 Angeredsteatern i Göteborg. Spelas: Angeredsteatern i Göteborg April 2014 Folkteatern i Göteborg Maj 2014
Stort tack till mina stipendier:

Copyright 2013 Josephine Bauer - Layout bybauer